A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Проведено он-лайн семінар для педагогів закладів дошкільної освіти Бузької сільської ради

Дата: 17.03.2021 11:02
Кількість переглядів: 66

  На базі Бузького закладу дошкільної освіти «Калинонька» 03 березня 2021 року відбулася он-лайн Методична платформа, тема якої «Інноваційні технології в закладах дошкільної освіти – сучасний погляд на навчання дітей» (у сервісі Zoom).

Мета заходу: сприяти підвищенню інтересу педагогів до пошуку нетрадиційних методів і сучасних технологій в роботі з дітьми дошкільного віку.

  Модератор заходу  Папук Тетяна Володимирівна у своєму виступі наголосила на важливості застосування в освітньому процесі ЗДО інноваційних технологій, інтерактивних методів навчання зокрема, паличок Кюїзенера, які є універсальним засобом для формування у дошкільників математичної грамотності, розвитку логіки, творчої уяви, креативного мислення та використання ігрової квест-технології, яка дає змогу ефективно поєднувати ігрову та навчальну діяльність.

  Директор ЗДО Шевчук Лариса Іванівна ознайомила учасників семінару з освітнім середовищем закладу.

  Вихователі старшої групи організували і провели інтегровані відео квест-заняття. Кульчинська Лариса Олександрівна  учасникам семінару презентувала заняття-квест «У пошуку скарбів» з елементами математики, грамоти, розвитку мови, де дошкільнята  з задоволенням вирішували завдання капітана Врунгеля, що сприяло розвитку в них  вміння діяти в нестандартних ситуаціях, працювати в команді. 

  Вихователь Паніна Альона Володимирівна презентувала учасникам семінару власні напрацювання по використанню паличок в роботі з дітьми «Палички Кюїзенера як інноваційна технологія логіко-матетатичного розвитку та сенсорно-пізнавальних здібностей дітей дошкільного віку». Педагог провела  заняття «В гостях у казки» за сюжетом казки «Гуси-лебеді». Заняття відзначалось чіткою мотивацією дітей, цікавими завданнями на розвиток логічного мислення, динамічністю, вдало підібраною наочністю, використанням ІКТ. Діти із захопленням нестандартно виконували різноманітні творчі завдання. Вихователь вдало поєднала на занятті дві технології. Присутні змогли на практиці переконатись у ефективності застосування даних технологій та ознайомитись із наочними посібниками: саморобними наборами паличок, тематичними картками, лото  виготовленими педагогом.

 Підведення підсумків роботи семінару показало, що дані інноваційні технології матимуть подальше поширення в роботі інших ЗДО Бузької громади.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень