A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Питання підготовки закладів загальної середньої освіти до нового навчального року в умовах карантину обговорили на нараді

Дата: 07.08.2020 12:06
Кількість переглядів: 246

В.о.начальника  відділу освіти, КМС Світлана Русаловська провела нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти  з питань підготовки до нового 2020-2021 навчального  року.

Відповідно до порядку денного учасники наради обговорили ряд важливих питань, зокрема: про організацію роботи закладів загальної середньої освіти у новому навчальному році та дотримання протиепідемічних заходів у закладах  в період карантину; про підготовку закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону; про організацію виховного процесу у 2020/2021н.р. щодо формування в дітей та учнівської молоді та ціннісних життєвих навичок; про  результати проведення моніторингу розміщення інформації на веб-сайтах закладів загальної середньої освіти Вознесенської районної ради  відповідно до статті 30 Закону України «Про освіту».

Світлана Миколаївна зауважила, що  новий навчальний рік розпочнеться в умовах адаптивного карантину, відповідно до особливостей епідеміологічної ситуації в області та Вознесенському районі зокрема.   Наразі триває підготовка до організованого початку  2020-2021 н.р. Одне  із головних завдань -  створення безпечних умов для здобувачів загальної середньої освіти та працівників закладів освіти. Тому відділу освіти КМС, КУ ВРЦОЗО,  керівниками закладів освіти  необхідно вжити дієвих заходів щодо забезпечення підпорядкованих закладів дезінфікуючими засобами, безконтактними термометрами та засобами індивідуального захисту.

Директор КУ ВРЦОЗО Віра Костенко акцентувала увагу керівників на особливостях комісійної перевірки готовності закладів освіти до нового навчального року, а саме:  стан проведення  ремонтних робіт в приміщеннях закладів освіти та підготовки до опалювального сезону.  Директор інформувала, що комунальною установою  проведена організаційна робота щодо придбання меблів та засобів навчання для забезпечення 1 класів НУШ.

В ході роботи директор Вознесенського РДЮЦу Любов Білоус та учасники наради  розглянули питання організації виховного процесу в 2020-2021н.р. щодо формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок, профілактики булінгу, кримінальних правопорушень, вживання наркотичних і психотропних речовин та запобіганню торгівлі людьми.

На результатах  проведеного  моніторингу  щодо розміщення інформації на веб-сайтах закладів загальної середньої освіти більш детально зупинилися старший інспектор Анна Курусь. У ході вивчення  опрацьовано інформацію із вебсайтів підпорядкованих закладів загальної середньої освіти. Результати моніторингу викликають занепокоєння рядом проблем, що потребують невідкладного вирішення.

За результатами проведення наради керівникам закладів освіти дано доручення щодо вжиття дієвих заходів для організованого початку 2020/2021 навчального року.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень