A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках інформатики в початковій школі

Дата: 26.04.2021 12:16
Кількість переглядів: 61

З метою удосконалення фахової майстерності та набуття практичних навичок у використанні інформаційно-комунікаційних  та цифрових технологій в освітньому процесі 23 квітня 2021 року відділом освіти Бузької сільської ради  для  вчителів початкових класів та  вчителів-предметників, які викладають у початковій школі закладів загальної середньої освіти Бузької сільської ради, було проведено у форматі відео зустрічі  на платформі  Google Meеt онлайн – вебінар на тему «Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках інформатики в початковій школі».

Організатором, модератором, фахівцем з методичної роботи відділу освіти Лопатинською  Л.В. продемонстровано мультимедійну презентацію «Здійснення діяльності педагогів початкової освіти за новим Державним стандартом у Новій українській школі», в якій акцентувалася увага на ознайомленні та рекомендації практичного використання у освітній діяльності педагогів  навчально-методичних посібників  Олени Антонової «Нова Українська школа: використання інформаційно-комунікаційних технологій у 1-2 класах закладів загальної середньої освіти»  та Наталії Гущиної «Нова Українська школа: використання інформаційно-комунікаційних технологій у 3-4 класах закладів загальної середньої освіти».

Про особливості освітнього процесу в умовах дистанційного навчання ділилася Добровольська Валентина Вікторівна, вчитель початкових класів Бузького ЗЗСО.

Засобам організації дистанційного навчання присвятила свій виступ  Бодюл Ольга Михайлівна, вчитель початкових класів Бузького ЗЗСО.

Інструментарієм, котрим можна користуватися при  дистанційному та змішаному навчанні, ділилася з учасникам вебінару  Балакшей Ганна  Ігорівна, вчитель початкових класів Бузького ЗЗСО.

Топиліним  Владиславом Валерійовичем, вчителем  інформатики Бузького ЗЗСО, було продемонстровано презентацію "Алгоритм і його склад" та роботу з алгоритмами  Scratch на ПК для роботи в класі, вдома, в мережі Інтернет для дистанційної роботи, а токож ознайомлено  учасників вебінару з електронним ресурсом  для мотивації підростаючого покоління навчатись «Година Коду», здійснено практичну роботу  "Створення алгоритмів у ПЗ "Scratch" для вирішення певних завдань».

Василець Сергій Миколайович, вчитель інформатики Вознесенського ЗЗСО, поділився інформацією про навчальні додатки для дітей та вчителів і провів практичне заняття з використання роботи на інтерактивних електронних дошках Padlet та Jamboard, працюючи на якій  учасники вебінару здійснили рефлексію на участь у онлайн-навчанні.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень