A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Хай буде школа-сад!

Дата: 22.11.2019 15:20
Кількість переглядів: 79

Вознесенська ЗОШ І-ІІІ ступенів – одна з наймальовничіших в районі завдяки  неймовірній красі зелених красенів, що її оточують:  кленів, каштанів, ялин, тополь, горіхів, черешень… Прикрасою школи був дендрологічний парк, закладений за ініціативи першого директора школи – Жулая Петра Петровича, Заслуженого вчителя України, відмінника народної освіти. Але час вимагає від нас бути активними господарями своєї школи, не лише берегти, а й примножувати природню красу.  Тож 29 жовтня 2019 року ініціативна група, в яку входили працівники школи, учні та їх батьки,  стали учасниками акції «Садимо сад в ім’я тих, хто нам життя зберіг», приуроченої до 75-ї річниці вигнання нацистських окупантів із України. Було висаджено 200 фруктових дерев: вишні, черешні, абрикоси, персики, сливи. Кошти на придбання саджанців  зібрані під час тематичного благодійного ярмарку.

Робота йшла дружно та злагоджено, кожна робоча група займалася певною діяльністю: готували рослини до посадки, копали лунки, підносили воду, вносили добриво. Після посадки кожне дерево отримало свій захист від пошкоджень кори тваринами з використаних пластикових пляшок та старих мішків. Мама учениці 7 класу Абаза Ірина Миколаївна організувала гарячий чай та каву бажаючим.

 Висловлюємо величезну подяку фермерам, які долучилися до благородної справи: Гриценку Віктору Борисовичу та Чапчаю Миколі Володимировичу за підготовку ґрунту, Друзю Володимиру Дмитровичу та Гаврилюку Олексію Васильовичу за підвіз води для поливу дерев.

Особлива подяка працівнику школи, депутату Вознесенської сільської ради Іванюку Олександру Сергійовичу, який придбав та доставив саджанці з Первомайського району, вирощені  садівником села Мічуріно  Біликом  Вадимом Григоровичем.

Закладка нового саду вкотре доводить тезу «Разом ми – сила!», адже лише у співпраці шкільної  спільноти з громадськістю стає можливою реалізація таких масштабних проектів.

Прес-центр Вознесенської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Хто дихає садом, той дихає здоров’ям, поезією,

                                                    молодістю, життям і довголіттям. Поспішайте

                                             зайнятися садом, хто ще може, кому ще час.

Левко Платонович Симиренко,

український селекціонер-садівник


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень