A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Тиждень безпеки дорожнього руху в закладах освіти Бузької сільської ради

Дата: 22.11.2021 15:48
Кількість переглядів: 72

  В  закладах освіти  Бузької сільської ради в рамках проведення Місячника безпеки життєдіяльності з 15 по 21 листопада 2021 року відбувся Тиждень безпеки дорожнього руху.


  В своїй роботі з вихованцями Таборівського, Вознесенського та Бузького ЗДО педагоги використовували комплексні заходи: 
-    сюжетно-рольові ігри «Знавці дорожнього руху», «Школа дорожньої науки»;
-    театралізовані, дидактичні та рухливі  ігри «Впізнай знак», «Збери світлофор», «Наша вулиця», «Дві машини»,  «Водії і пішоходи», «Червоний, жовтий, зелений», «Стій! Увага! Йди!», «Горобці і автомобілі», «Ми по вулиці підемо»;
-     моделювання ситуацій «Діти на дорозі», «Світлофор»; 
-    тематичні розваги «Дорожні знаки – азбука для пішоходів і водіїв»,  «Перейти правильно дорогу»;
-    спортивна розвага «Дорога не для забав»;
-     перегляди мультфільмів «Уроки тітоньки сови «Правила дорожнього руху»;
-     читання та обговорення творів художньої літератури «Поведінка у тролейбусі», «Островок небезпеки», «Зебра», «Переходимо вулицю» В.Паронової; «Автомобіль», О.Бондарева «Азбука безпеки», «Правила безпеки на дорозі для малят» С.Носова;
-     вікторини  «Подбай про безпеку», «Правила поведінки в транспорті»;  
-     цикл бесід під час прогулянок  на вулиці та екскурсій  бесіди «Де і як переходити вулицю?», «Дорожні знаки», «Знайомство з вулицею. Поведінка на вулиці».
  В усіх закладах дошкільної освіти оформлено куточки безпеки дорожнього руху, з батьками вихованців    проведено консультації та бесіди на теми: «Що потрібно  знати дитині про правила поведінки на дорозі», «Як подбати про безпеку дітей на дорозі», «Дисципліна дорослих на вулиці – запорука безпеки дитини»,  «Дитина наслідує приклад батьків» та ін.
  У закладах загальної середньої освіти Бузької сільської ради  протягом тижня учні брали активну участь у   навчально-пізнавальних заходах, повторювали дорожні знаки та правила безпечної поведінки на дорозі під час вікторин «Вивчи правила і знай та завжди їх пам’ятай», «Мій кращий друг – безпечний рух», писали твори та проходили тестування, переглядали відеоролики, моделювали ситуацію «Переходимо вулицю», змагалися в конкурсах «Молоде покоління – за безпеку дорожнього руху», «Дитина – пасажир», «Захистись-засвітись», «Жити цікаво та безпечно» та ін. Учасники освітнього процесу долучилися до Єдиного Національного уроку з безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому» на YouTube каналі «Безпечна країна». Тиждень в закладах пройшов в доброзичливій, дружні, творчій атмосфері.  Різноманітність форм дозволила учням проявити свою активність і творчість.
  Всі заходи в закладах освіти мали на меті привернути увагу учнів  до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки, виховати у дітей бережливе ставлення до свого життя, дисциплінованість на дорогах, бажання бути уважними, спостережливими, обережними. Для всіх учасників освітнього процесу Тиждень безпеки дорожнього руху  став інформаційно-пізнавальним і навчальним, що надалі   сприятиме безпечній поведінці учнів та вихованців.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень