A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

З 22 по 28 листопада в закладах освіти Бузької сільської ради пройшов другий тиждень Місячника безпеки життєдіяльності

Дата: 30.11.2021 15:18
Кількість переглядів: 53

  Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво  необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я. З цією метою в закладах освіти Бузької сільської ради пройшов другий тиждень Місячника безпеки життєдіяльності, в рамках якого організовано найрізноманітніші заходи. 

  Класними керівниками та вчителями основ здоров’я усіх закладів загальної середньої освіти були проведені тематичні уроки, на яких учні  обговорили питання травмування при надзвичайних ситуаціях і  виготовили тематичні плакати та пам’ятки  з безпеки життєдіяльності, організовані практичні занняття на теми: «Надзвичайні ситуації  та вихід з них», «Азбука безпеки», «Сам собі рятувальник». 
   Цікаве заняття у вигляді  подорожі сторінками усного журналу «Наша безпека» відбулося в Таборівському ЗЗСО для учнів 6 класів. Кожна сторінка  журналу  містила  завдання та запитання, які були  направленні на перевірку знань учнів  правил  з безпеки життєдіяльності. Діти  давали  як стислі, так і розгорнуті  відповіді, розгадували  кросворд, знайомились з презентацію «Правила поведінки в екстремальних ситуаціях» та пригадали номери телефонів, на які слід телефонувати в разі виникнення пожежі,  при травмах, при витоку газу, при правопорушеннях. Вчителями  образотворчого мистецтва закладу організовано виставку малюнків на тему «Безпека життєдіяльності – шлях до безпечного дитинства», а медичною сестрою проведено бесіди  «Профілактика захворювань». 
   У Вознесенському, Таборівському, Бузькому закладах дошкільної освіти оформлено куточки «Безпека дитини» для кожної вікової групи; 
- обладнано виставки дитячих малюнків у середніх і старших групах на тему «Моя безпека»,
- проведено бесіди «Розкажи, що ти про це знаєш», «Твоя безпека», «Електроприлади –наші помічники та небезпека від них»;
- заняття «Телевізор для сім`ї», «Зайчик загубився – допоможемо йому», «Небезпечні предмети в руках дитини», «Правила поведінки в небезпечних ситуаціях»;
- дидактичні ігри «Щоб не сталося біди», «Свої-чужі», «Що шкідливо», «Стихійні лиха», «Аварія»;
  - ігри-моделювання «Землетрус», «Сам удома», «Миючі засоби. Правила поводження з ними»;
  - сюжетно-рольова гра «Швидка допомога»;
 - відбулися навчання з евакуації при виникненні пожежі «Увага, увага!» для всіх вихованців
  Колективами закладів дошкільної освіти поновлено інформацію на стендах з питань збереження життя і здоров'я дітей за розділами «Дитина і побут», «Дитина і вулиця», «Дитина і гра», «Дитина і природа», «Здоров'я дитини»; велася робота з батьками через групове та індивідуальне консультування, інформаційні листи, залучення батьків до роботи ЗДО з цього питання. Проведено лекції про дії під час екстремальних та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
  Отже, на цьому тижні учні ЗЗСО, вихованці ЗДО та їх батьки  пригадали головні правила безпеки життєдіяльності, засвоїли алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації та  зрозуміли необхідність життєвих навичок здатності до адаптації, позитивної поведінки й подолання труднощів повсякденного життя.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень