A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Розвиваємо комунікативність учнів початкової школи за допомогою сторітелінгу

Дата: 11.12.2021 09:26
Кількість переглядів: 68

Як розвивати  комунікативні навички учнів, а саме: як вчити учнів початкової школи створювати розповіді за допомогою стратегії Storitelling, ділилися вчителі початкових класів Таборівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів з учителями інших освітніх закладів Бузької сільської ради на вебінарі-практикумі, що відбувся  09 грудня 2021 року. З привітально-мотиваційним словом звернулася до учасників вебінару фахівець з методичної роботи відділу освіти Лопатинська Л.В. Вона познайомила з програмою вебінару.

В теоретичній частині Бакума Тетяна Миколаївна, керівник методичного об`єднання вчителів початкових класів, вчитель початкових класів Таборівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, спеціаліст  вищої кваліфікаційної категорії, старший вчитель,  презентувала  стратегію Storitelling як засіб формування мовленнєвих компетентностей учнів  на уроках у початковій школі.

Учасники вебінару вчилися, як  будувати  розповіді,  у автора підручника з української мови, науковця Інни Большакової, переглядаючи відеоролик з онлайн-курсу для вчителів початкової школи на тему «Розвиток комунікативної компетентності учнів на уроках в початкових класах».

У практичній частині вебінару вчителі Таборівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів проводили майстер-класи з колегами  інших освітніх закладів.

Майстер-клас  на тему  «Використання технології  сторітеллінгу на уроках розвитку зв`язного мовлення через створення історії «Як Сонечко з Хмаринкою стали друзями» провела вчитель 2 класу Колпак Оксана Василівна.  А із заняттям за темою «Вода» з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» ознайомила вчитель першого класу   Варварова Олена Михайлівна. Майстер - клас  з розвитку комунікативної компетентності учнів в плані розробки історії у форматі  «Storytelling» через складання казки про яблуню і березу демонструвала Симоненко Мар`я Юріївна, вчитель четвертого класу.   Майстер- клас про метод цікавої розповіді, або,  як уникнути одноманітності на уроці через використання карт Проппа, ділилася  Бакума Тетяна Миколаївна. Вона презентувала практичну роботу вихованців  її класу по складанню розповідей за стратегією Сторітеллінг.

Учасники вебінару  брали активну участь в обговоренні методичних заходів, збагатили себе глибшими методичними та фаховими знаннями,  висловили свої враження та емоції, які були викликані в ході вебінару.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень