A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

17 ЛЮТОГО ШКОЛИ БУЗЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОВЕЛИ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ УРОК З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

Дата: 17.02.2022 16:09
Кількість переглядів: 66

    17  лютого 2022 року  всі школи Бузької громади  провели Всеукраїнський урок з медіаграмотності, який проводиться на державному рівні вперше. Ця ініціатива – частина невідкладних заходів з консолідації українського суспільства, що були затверджені Указом Президента Володимира Зеленського.

  Під час уррків у старших класах використано матеріали інтерактивного онлайн-курсу «Школа критичного мислення від четвертого брата» від Національного проєкту з медіаграмотності "Фільтр". Курс розповідає про особливості інформаційного світу, гігієну соцмереж, особливості пошуку інформації та навчає базовим інструментам аргументації та удосконаленню критичного мислення. Перевіривши свої знання, учні мали змогу отримати сертифікати про успішне проходження курсу. 

    Учням середніх класів були цікаві навчальні ігри, які допомагають дітям розпізнавати дезінформацію — фейкові URL-адреси та заголовки новин, що вводять користувачів в оману. Діти вчилися розуміти різницю між джерелами, що заслуговують довіри та джерелами з дезінформацією, підтримувати хорошу онлайн-репутацію тощо.

   Початківці опрацьовували правила безпеки в інтернеті, вчилися порівнювати реальність із презентацією у медіа, розрізняти інтерпретацію і відображення факту.

    Медіаграмотність – це превентивна зброя проти дезінформації та життєво необхідна навичка, яку потрібно розвивати змалку.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень