A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Події

Відбулося засідання колегії відділу освіти Бузької сільської ради

  24 травня 2023 року відбулося чергове засідання колегії відділу освіти. У роботі колегії взяли участь керівники закладів дошкільної та  загальної середньої освіти громади. Засідання відбулось під керівництвом начальника відділу освіти Світлани Русаловської. Учасники засідання розглянули та обговорили ряд актуальних освітніх питань.

12:58 24.05.2023

Безпека на дорогах в умовах воєнного стану

  З 15 до 21 травня 2023 року заклади освіти Бузької сільської ради взяли участь у першому етапі щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану» та 17 травня провели єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» з основ безпеки дорожнього руху та запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

11:52 23.05.2023

Тиждень безпеки дитини в закладах дошкільної освіти Бузької сільської ради

  Сьогодні проблема безпеки розглядається, як базисна потреба людини, тому на дошкільний заклад покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. З метою практичного закріплення та формування у дітей теоретичного матеріалу з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій в  15 по 21 травня 2023 року в Бузькому ЗДО «Калинонька», Вознесенському ЗДО «Джерельце» і Таборівському ЗДО «Ромашка» проведено Тиждень безпеки дитини. В дистанційному форматі дітей і  батьків вчили шукати найбезпечніше місце в будівлі або на вулиці під час тривоги, правильно діяти в різних ситуаціях воєнного стану, користуватися вогнегасником, скласти екстрений наплічник  тощо. Також, в Бузькому ЗДО в рамках Тижня безпеки проведено конкурс дитячих малюнків «Небезпеки, які нас оточують», сюжетно-розважальну гру для дітей старшого віку та батьків «Кожна маленька дитина повинна це знати з пелюшок», дидактичну гру для дітей середнього віку “Свої - чужі”, інтелектуально-розважальна гру для педагогів-вихователів на правила поведінки під час стихійних лих «Брейн-ринг» та ін.

11:47 23.05.2023

Працівники закладів освіти Бузької сільської ради вивчали правила поведінки в умовах воєнного стану

  18 травня до Бузької громади завітав представники  ГО «Асоціація саперів України». Для керівників закладів освіти та класних керівників ліцеїв  експерт з безпеки цивільного населення під час збройного конфлікту і мінної небезпеки Резніченко Ігор Володимирович провів навчальну лекцію «Безпечна поведінка під час повітряної тривоги, раптовому обстрілі, евакуації, ядерній загрозі і виявленні вибухонебезпечних предметів».  Він розповів про правила, які обов'язково має знати кожен, про алгоритм дій  у разі раптового артобстрілу, при виявленні міни та небезпечних предметів, про загрози, які можуть виникнути у воєнний час. Фахівець наголосив, що слід уникати місць, які можуть бути заміновані, наприклад, зруйновані чи покинуті будинки та інші споруди, в тому числі мости. При зіткненні із залишеною зброєю, боєприпасами чи будь-якими іншими неідентифікованими підозрілими предметами слід виконувати три золотих правила від саперів:

12:31 19.05.2023

Освітянську спільноту Миколаївщини поповнили 42 освітніх експерти з проведення інституційного аудиту в школах, двоє з них – керівники закладів освіти Бузької сільської ради

  Навчання освітніх експертів проводилося управлінням Державної служби якості освіти у Миколаївській області впродовж лютого-квітня 2023 року. Окрім фахівців Управління, глибокими теоретичними та практичними знаннями з педагогами Миколаївщини ділилися викладачі-тренери проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (#SURGe) та #EdCamp Ukraine. Крім того, 20 закладів освіти, чиї керівники або заступники проходили навчання, отримали змогу застосувати набуті знання здійснивши самооцінювання за допомогою інформаційно-аналітичної системи #EvaluEd.

10:58 12.05.2023

Проведено діагностичне обстеження готовності дітей старшого дошкільного віку до шкільного навчання

  Нещодавно в Бузькому ЗДО «Калинонька» та  Таборівському  ЗДО «Ромашка» Бузької сільської ради практичний психолог Папук Т.В. провела експрес-діагностику «Чарівні перетворення», мета якої оцінити актуальний стан розвитку дитини  старшого дошкільного віку.   Комплекс діагностичних завдань складався із завдань  об’єднаних одним сюжетом та мав ігровий характер:     - «Придумай гру з іграшкою»,     - «Шлях до чарівної скриньки»      - «Чарівні перетворення фігури». Діагностика проходила в невимушеній, довірливій атмосфері спілкування і була направлення на виявлення рівня обізнаності дитини, її вміння спілкуватися: відповідати на запитання, будувати висловлювання.    На основі отриманих результатів були надані рекомендації щодо актуалізації розвивально-виховних впливів з боку педагогів та батьків на  дитину.

14:54 11.05.2023

Проведено вебінар для вчителів початкових класів Бузької громади

  10 травня 2023 року відділом освіти Бузької сільської ради проведено  вебінар для вчителів початкових класів ліцеїв громади  на платформі Google Meet.  Мета захоуд -   надання методичних послуг щодо удосконалення фахової та методичної  майстерності  педагогів  НУШ. Модератором вебінару була фахівець з методичної роботи відділу освіти Любов Лопатинська. Під керівництвом спікера, керівника методичного об’єднання вчителів початкових класів, вчителя вищої кваліфікаційної категорії, «Старшого вчителя» Таборівського ліцею Тетяни Бакуми на вебінарі розглянули питання щодо алгоритму діяльності вчителя під час здійснення формувального та підсумкового оцінювання в умовах організації системи оцінювання здобувачів початкової освіти  у 2022-2023 навчальному році. Акцентувалася увага на системі формувального оцінювання у початковій школі, на підсумковому оцінюванні навчальних досягнень учнів та рекомендаціях щодо ведення класного журналу та заповнення свідоцтва досягнень здобувача освіти.

11:24 10.05.2023

Вибір підручників для учнів 10 класу

  8 травня 2023 року вчителі-предметники ліцеїв Бузької сільської ради на чолі з відповідальною за замовлення підручників відділу освіти Л.В.Лопатинською провели дистанційно  консультативну нараду  з метою обговорення  вибору кращих підручників для учнів10 класу.

11:04 09.05.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень