A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Проведено вебінар лідерів учнівського самоврядування

Дата: 07.05.2020 08:18
Кількість переглядів: 91

28 квітня 2020 року Вознесенським районним Дитячо-юнацьким центром  проведено  вебінар для  лідерів учнівського самоврядування та їх кураторів на тему: «Підтримка творчої обдарованої молоді, поширення кращого досвіду роботи лідерів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти Вознесенського району».

Лідерський актив  Вознесенської  ЗОШ І-ІІІст. Вознесенської районної ради є постійними учасниками та призерами обласних, Всеукраїнських конкурсів та проєктів з учнівського врядування. Саме вони і поділилися своїм досвідом в даному напрямку.

     Президент школи Вертейко Анастасія, учасниця та переможниця І туру ІІ етапу презентації проєктів «Я + цікава справа» обласного Конкурсу «Лідер року 2020» представила учасникам вебінару свій соціальний ролик на тему відповідального батьківства.

  Підлітки Вознесенської ЗОШ І-ІІІ ст. об’єдналися в команду «Лови момент» (у складі якої учні з 6 населених пунктів), обрали ментора  –  вчителя Албул Любов Володимирівну та капітана  – Вертейко Анастасію.   Команда лідерів "Лови момент» бере участь у всеукраїнському проєкті неформальної освіти «Відкривай  Україну», що проходить за підтримки Міністерства культури, молоді та спорту. Географія проєкту охоплює всю Україну. Головні цифри проєкту в 2020 році:

- всього понад 10 тис. зареєстрованих учасників на платформі; 

- 650 зареєстрованих команд із 345 міст та селищ України; 

- 6,5 тис. школярів і 650 вчителів-менторів.

 Під час проєкту учасники проходять трансформаційні етапи командного розвитку.   Цей проєкт навчає підлітків втілювати свої ідеї та задуми і змінювати цим свої школи, міста та всю Україну. Цього року учасники переосмислюють свою діяльність і можливість втілювати свої ідеї, реалізовувати проєкти для громади в нових умовах карантинних обмежень.

     «Це новий виклик, нове бачення і команди вчаться бути гнучкими, реагувати на виклики і досягати цілей», - поділилися з нами учасники команди.

     Вони також представили для ознайомлення конкурсну роботу - соціальну рекламу «Мий руки правильно!»

     Зараз члени команди у зв’язку з карантинними обмеженнями на геймифікованій он-лайн платформі навчаються в Академіїї лідерів відеогайдам з мобільної зйомки, онлайн - ефірам зі знаменитостями та блогерами, з лідерами громадських рухів та організацій. Мають відкритий досвід до статтей  експертів з фандрейзингу з окремих тематик: екологія, дозвілля, культура, і водночас  працюють по підготовці наступного індивідуального завдання в режимі он-лайн - створення відеоролику «Що за моїм вікном?»

     За результатами опитування жителів сіл Вознесенське, Солдатське, Малосолоне, Григорівське, Василівка, Шевченко  Вознесенського району Миколаївської області (діти з цих сіл навчаються у Вознесенській ЗОШ І-ІІІ ступенів та є членами команди) визначили проблеми (до періоду карантину), що турбують всіх найбільше та працюють над проєктом, націленим на вирішення певної проблеми в умовах виходу країни та району з карантину.

      Планують лідери найближчим часом створити   канал телебачення YouTube «Вознесенське+».

      Сподіваємось, що лідери учнівського самоврядування району та їх наставники перетрансформують досвід Вознесенської ЗОШ І-ІІІст. для роботи у своїх школах та населених пунктах.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень