A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

В Європу – з Україною в серці!

Дата: 09.05.2022 13:02
Кількість переглядів: 53

    9 травня Європейським Cоюзом щорічно відзначається День Європи.
  Це святкування миру і єдності, спрямоване на поширення ідей європейської ідентичності. Започаткував цей день французький дипломат Робер Шумен, який 9 травня 1950 року звернувся до лідерів європейських країн з пропозицією почати процес об
єднання Європи.

  В Україні це свято вшановують з 2003 року, і це є важливим кроком у становленні нашої країни, як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

  І тому, щоб підвищити громадянську та політичну культуру, сприяти поширенню знань про Європейський Союз, у Закладі ЗСО ІІ-ІІІст. Бузької сільської ради  було проведено онлайн-урок «В Європу – з Україною в серці». Спілкувалася з учнями під час відеозустрічі заступник директора з виховної роботи Олеся Меріца.  Учні  з цікавістю дізналися про географічне положення, історію, національні та культурні традиції європейських країн. А також пригадали, яку ціну заплатив український народ за свій європейський вибір та чому потрібно прагнути стати справжніми європейцями,   які глибоко шанують  волю слова, демократію, незалежність, рівність.

  У Вознесенському ЗЗСО І-ІІІ ст. проведено фестиваль європейських держав - віртуальне знайомство з традиціями та культурою країнонлайн - виставку малюнків «Європейське майбутнє».

  Такі заходи є важливим етапом виховання молодого покоління, адже настав час довести нашій державі право на гідне місце серед розвинених країн світу. Сьогодні українці знову захищають європейський вибір зі зброєю в руках, але вже від зовнішнього агресора. Щиро віримо в те, що незабаром Україна стане рівноправним членом Європейського Союзу і обов’язково напишуться нові сторінки української державності.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень