A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Ліцеї Бузької сільської ради відзначили День української писемності та мови

Дата: 09.11.2022 09:45
Кількість переглядів: 26

   9 листопада в Україні відзначають День писемності та мови. Традиційно у свято розвитку державної мови проходить Всеукраїнський  радіодиктант національної єдності. З великим задоволенням   приєдналися до нього і працівники відділу освіти, учні та вчителі ліцеїв Бузької сільської ради, демонструючи прихильність,  любов  та пошану до рідної мови.

     Уроки цього дня пройшли цікаво та змістовно в щирій та відвертій атмосфері. Учні молодшої та середньої ланки малювали символи України, уявляли та втілювали на папері день нашої перемоги, створювали ілюстрації до творів з української літератури тощо.

     Зі старшокласниками педагоги занурилися у контекст сьогодення і провели глибокі дискусії, наголошуючи на тому, що відбувається в Україні зараз: як ми змагаємося знову за свою незалежність, мову, культуру, історію в умовах війни.

   Навіть на уроках математики вчителі влаштувати дітям математичний диктант і поєднали цифри з українською культурою.

   Тож проведені заходи ознайомили учнів з історією виникнення української писемності та мови, довели, що рідна мова – це духовна святиня, сприяли розвитку у дітей почуття національної гідності, а також  вихованню  любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанували пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень