A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

День пам’яті жертв голодомору – геноциду Українського народу «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо».

Дата: 25.11.2022 12:11
Кількість переглядів: 34

   Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі.

     Голодомор – це страшна трагедія в історії нашої держави. Він забрав мільйони людей. Щоб не повторювалися такі події, ми маємо знати та пам’ятати про них.  

     З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів та донесення до учнівської молоді об’єктивної інформації про трагічні події української історії по всій Україні проходять меморіальні заходи. Освітні заклади Бузької сільської ради теж не лишилась осторонь і приєдналась до вшанування пам’яті тих, хто загинув через голод.

     В усіх класах пройшли виховні години пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця», «Голодомор-геноцид: пам’ятаємо», «Моторошні дні в історії українського народу».  Учні старших класів  переглянули відео-спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались. Щоб не  шокувати й не деморалізувати дітей, особливо зараз, під час повномасштабної війни школярі молодшої та середньої ланки переглянули мультфільм про Голодомор «Голодний дух» та ролик від Інституту національної пам’яті «Ти приніс мені яблуко?»

     "Хронометр незабутнього"  торкнувся душі кожного учня. Мовчазним висновком, що ятрив душі і пломенів у очах учасників історичних уроків яскріло: "Хай не повторяться ніколи жахіття Голодоморів!"

     26 листопада запрошуємо кожну українську сім'ю о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень