A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Протидія торгівлі людьми

Дата: 21.12.2022 09:52
Кількість переглядів: 71

  Загрози щодо активізації торгівлі людьми в Україні максимально набули актуальності з лютого 2022 року, адже якщо раніше соціально-економічна нестабільність, безробіття, сімейні негаразди штовхало пересічних українців до пошуку роботи далеко від рідної місцевості або закордоном, то сьогодні побоювання за своє життя, а особливо за життя дітей та близьких спонукало українців масово цілими родинами від’їжджати з місця постійного проживання та відповідно шукати будь-яку роботу. Крім того, велика кількість українців через повномасштабне вторгнення російської федерації незаконно утримувалась або перебувала в полоні, була так званим «живим щитом» для ворога.

  Отже, воєнний стан робить українців ще більш вразливими і сприяє збільшенню випадків торгівлі людьми.

  Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», особи, які постраждали від торгівлі людьми, мають право на безоплатне одержання:

1) медичної, психологічної, правової, матеріальної (в розмірі                        3 прожиткових мінімумів) та іншої допомоги незалежно від місця проживання;

2) тимчасового розміщення у закладах допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

  Особа, яка постраждала від торгівлі людьми на території України та громадяни України, які постраждали від торгівлі людьми на території іншої держави, мають однакові права.

  Особи, які незаконно утримувались або перебували в полоні, які перебували в уразливому стані та які були примусово використані у збройному конфлікті, мають право на звернення щодо встановлення статусу постраждалих від торгівлі людьми та отримання комплексної допомоги. При цьому, уразливий стан особи, відповідно до п. 2 примітки до ст. 149 КК України, – це такий її стан, зумовлений фізичними чи психічними властивостями або зовнішніми обставинами, який позбавляє чи обмежує її здатність усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними, приймати за своєю волею самостійні рішення, чинити опір насильницьким чи іншим діям.

  З приводу проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, необхідно звертатися до відповідальних осіб в управліннях соціального захисту населення районних військових адміністрацій та департаменті соціального захисту населення обласної військової адміністрації (телефон: 0959344862).


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень