A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

День безпечного Інтернету – 2023 - «Разом для найкращого Інтернету»

Дата: 07.02.2023 14:31
Кількість переглядів: 29

     В Україні щорічно зростає кількість дітей, які мають доступ до мережі Інтернет та зростає кількість підлітків, які наражаються на небезпеку бути ошуканими шахраями та злочинцями. Дана ситуація викликає велике занепокоєння.

     7 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Це буде вже 20 День безпечного Інтернету. Відповідні заходи проходять у всьому світі. Наші освітні заклади не стали виключенням та долучилися до проведення даних заходів з метою поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

     Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Безпечний Інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика», дізналися більше про Інтернет-культуру, пригадали правила Інтернет спілкування та дали обіцянки їх дотримуватись, а також познайомилися з цікавими, а головне, безпечними Інтернет-ресурсами.

     Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

     Для учнів середньої та старшої ланки були проведені інформаційні бесіди «Неприємності в мережі Інтернет», «Кібербезпека очима української молоді», «Комп`ютер і здоров`я. Правила знай, в біду не потрапляй», на яких наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій, а також було організовано відеолекторій «Ігроманія» з подальшим його обговоренням. Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я дитини.

     Проведення Дня безпечнішого Інтернету дозволяє привернути увагу в суспільстві з одного боку до негативних аспектів використання інтернету, а з іншого – до позитивних ініціатив і проєктів, спрямованих на підвищення освіченості користувачів у використанні інформаційних технологій.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень