A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

«Небесна сотня – перші герої російсько-української війни»

Дата: 20.02.2023 14:28
Кількість переглядів: 20

     Герої не вмирають! Так ми говоримо про тих, хто віддав своє життя за Україну, за гідне буття українців, за кращу долю своїх дітей та онуків, усіх наступних поколінь. І, звичайно, вони вічно житимуть у наших серцях, у нашій пам'яті.

     У закладах освіти Бузької сільської ради 20 лютого учнівські та педагогічні колективи вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні через онлайн заходи «Зрізані крила або ирій для янголів», «Небесна сотня – перші герої російсько-української війни», «Майдан – символ національної гідності», «Гідності хай промінь не згасає!» Представники учнівського самоврядування організували виставку дитячих малюнків «Україна понад усе». В усіх класах пройшли виховні заходи, приурочені вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні.

     Молодші школярі подивилися мультфільми «Щедрик» та «Казка про Майдан». Після перегляду педагоги разом з учнями обговорювали, хто є головними героями мультфільму, де відбуваються основні події, чому мультфільм називається «Щедрик» та чим так щедро ділились герої.

     Далі учні переглянули натхненні відео спільного виконання Державного Гімну в новорічну ніч на Майдані.

     Класні керівники розказали учням, чому так багато людей зібрались на Майдані Незалежності в той час. Пояснили, що вони не просто святкували Новий рік, вони боролись за свої права жити у вільній демократичній європейській державі і протестували проти свавілля і беззаконня.

     Для учнів середніх і старших класів вчителі для перегляду запропонували матеріали виставки «Мальована історія Майдану», ознайомили їх із свідченнями з книги «Майдан від першої особи. 45 історій Революції Гідності», з історіями Героїв Небесної Сотні у плейлісті «Характери гідності» від Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності, а також подивилися аудіоекскурсію «Приховані спогади».

     Після проведених заходів учні усвідомили, що  український народ постійно, після кожної революції утверджує свою гідність і що історична пам’ять та практики передачі цієї пам’яті наступним поколінням є дуже важливими.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень