A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

«Дзвони Чорнобиля стогоном будять, щоб від нещастя весь світ вберегти»

Дата: 26.04.2023 11:41
Кількість переглядів: 12

    Сьогодні 26 квітня – роковини Чорнобильської катастрофи. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних аварій та катастроф, а також героїзм та самопожертву персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Освіта не може залишити цей трагічний факт минулого століття без уваги. Тож про ці події розповідали учням закладів освіти Бузької сільської ради класні керівники на годинах інформування та бесідах.

     Учні молодших класів переглянули мультфільми "Місто-привід" з серії «Книга-мандрівка. Україна» та «Портал пригод», в якому чорнобильська куниця розповідає про наслідки техногенної катастрофи, яку їй довелося пережити у дитинстві.

     Для учнів середньої та старшої ланки педагоги підготували повідомлення, презентації, фото-відеоматеріали, які рекомендовані Українським інститутом національної памʼяті про цю найжахливішу катастрофу в історії людства; розповіли учням, що зовсім нещодавно, через 37 років після аварії, суспільство знову опинилося перед загрозою ураження радіацією, коли російські війська захопили ЧАЕС у перші дні повномасштабного вторгнення. Наголосили, що завдяки стійкості та відданості працівників станції та нацгвардійців найстрашнішого вдалося уникнути. Ці люди близько місяця без ротації працювали заради нашої безпеки і безпеки усього людства, аби непоправне не сталося знову. Розповіли, що зараз непроста ситуація склалася і на Запорізькій АЕС – ворог також обстрілював та захоплював станцію. І сьогодні її працівники мужньо «тримають удар» заради усіх нас. Це справжні герої, і ми маємо бути вдячні їм за це!

     Сподіваємося, що проведені заходи в закладах освіти сформують навички у здобувачів освіти вболівати за долю своєї країни, протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу.

     Нехай прийдешні покоління завжди пам’ятають уроки Чорнобиля, щоб над нашою планетою завжди було мирне, чисте небо, а в оселях панував лише мир, щастя та добробут!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень