A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Для учнів закладів середньої загальної освіти Бузької сільської ради проведено День цивільного захисту

Дата: 28.04.2023 11:58
Кількість переглядів: 15

  28 квітня 2023 року з метою закріплення учасниками освітнього процесу теоретичного матеріалу з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій в усіх ліцеях Бузької сільської ради відбувся День цивільного захисту, в рамках якого проведено ряд заходів. Так, у Вознесенському, Бузькому та Таборівському ліцеях  проведено онлайн-уроки на теми: «Надзвичайні ситуації. Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій», «Обережно! Вибухонебезпечні предмети!», «Правила безпечної поведінки», «Дії в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру. Дії в разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Дії в разі хімічної атаки та атаки білим фосфором»,  «Основні положення законодавства України щодо порятунку й захисту людей у надзвичайних ситуаціях», «Дії людини у разі виникнення надзвичайних ситуацій  від дії зброї масового ураження і звичайної зброї»,  «Безпека в мережі Інтернет», «Пожежна безпека у побуті», «Екстрена валіза. Рюкзак для евакуації» та ін.

  Під час занять класні керівники використовували навчальні комп’ютерні презентації, пам’ятки, відеофрагменти, залучали учнів до  розв’язування  ситуаційних задач, складання алгоритмів дій під час надзвичайних ситуацій, зокрема, що сталися на хімічно-небезпечних об’єктах та об’єктах атомної енергетики, відпрацьовували разом з учнями правила поведінки в умовах воєнного стану, порядок дій на випадок евакуації, пожежі, дії за сигналом «Повітряна тривога!», під час виявлення підозрілих, вибухонебезпечних предметів. Учні старших класів  за посиланнями виконували вправу-пазл «Надзвичайні ситуації» та грали в  онлайн-гру «Послідовність. Алгоритм надання домедичної допомоги постраждалим при раптовій зупинці серця». Поведено тренувальні заняття для працівників «Увага! Пожежа!», «Правила роботи з вогнегасником», «Надання першої допомоги».

  В Ліцеї з різними формами навчання до Дня цивільного захисту були проведені дистанційні тематичні уроки «Вчимося діяти у надзвичайних ситуаціях», «Цивільний захист це не жарти», «Допоможи собі сам»,  «Дії людини у надзвичайних ситуаціях». Протягом дня учні переглянули навчальні відеоматеріали «Екстрена валіза. Рюкзак для евакуації», «Суперкоманда проти мін», «Правила поведінки цивільного населення під час війни та у разі виявлення підозрілого предмета». Учні та педагогічний колектив удосконалили свої теоретичні знання щодо дій в умовах екстремальних ситуацій виконуючи інтерактивні вправи «Надання домедичної допомоги у різних випадках» та перевірили здатність швидко діяти пройшовши тестування.

 

  Дбаймо про безпеку разом!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень