A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Тиждень безпеки дитини в закладах дошкільної освіти Бузької сільської ради

Дата: 23.05.2023 11:47
Кількість переглядів: 15

  Сьогодні проблема безпеки розглядається, як базисна потреба людини, тому на дошкільний заклад покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. З метою практичного закріплення та формування у дітей теоретичного матеріалу з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій в  15 по 21 травня 2023 року в Бузькому ЗДО «Калинонька», Вознесенському ЗДО «Джерельце» і Таборівському ЗДО «Ромашка» проведено Тиждень безпеки дитини. В дистанційному форматі дітей і  батьків вчили шукати найбезпечніше місце в будівлі або на вулиці під час тривоги, правильно діяти в різних ситуаціях воєнного стану, користуватися вогнегасником, скласти екстрений наплічник  тощо. Також, в Бузькому ЗДО в рамках Тижня безпеки проведено конкурс дитячих малюнків «Небезпеки, які нас оточують», сюжетно-розважальну гру для дітей старшого віку та батьків «Кожна маленька дитина повинна це знати з пелюшок», дидактичну гру для дітей середнього віку “Свої - чужі”, інтелектуально-розважальна гру для педагогів-вихователів на правила поведінки під час стихійних лих «Брейн-ринг» та ін.

  У Вознесенському ЗДО у вікових групах проведено тематичні заняття, театралізація казок, дидактичні ігри, консультації для батьків, перегляд інформативних мультфільмів з правил поведінки під час повітряної тривоги, робота з літературними творами, фізкультхвилинки й інші форми роботи відповідно до запланованих днів Тижня: «Безпека дитини» - понеділок, « Дитина та вулиця» - вівторок, «З вогнем не жартуй» - середа, «Клуб маленького еколога» - четвер, «Наодинці вдома»- п’ятниця.

  Фахівці Таборівського ЗДО провели онлайн заняття з ОБЖД з дітьми за участю батьків «Добрий друг наш Світлофор» і «Пожежна безпека», з навчальною метою разом з дітьми переглядали відеофільми «Безпека дитини в побуті» і «Небезпечні ситуації»;  розучували вірші, обговорювали казки «Кицькин дім» та «Квітка вогню», оформили та роздали пам’ятки для батьків «Попередження дорожньо-транспортного травматизму»  і «Безпека дитини на дорозі».

  В рамках проведення Тижня безпеки дитини в усіх закладах дошкільної освіти зроблено аналіз освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя,  перевірено знання працівниками закладів інструкцій з охорони праці та БЖД, дотримання вимог техногенної та пожежної безпеки,  знання алгоритмів дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. У закладах дошкільної освіти Бузької сільської ради  Тиждень безпеки дитини пройшов плідно та результативно і плани роботи для кожної вікової категорії вихованців та батьків виконано.

Дбаймо про безпеку разом!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень