A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Безпека на дорогах в умовах воєнного стану

Дата: 23.05.2023 11:52
Кількість переглядів: 14

  З 15 до 21 травня 2023 року заклади освіти Бузької сільської ради взяли участь у першому етапі щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану» та 17 травня провели єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» з основ безпеки дорожнього руху та запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

  Діти - найбільш вразлива категорія учасників дорожнього руху, тому вивчення основ безпеки проводиться вже в молодшому віці. В дошкільних навчальних закладах  навчали правилами дорожнього руху, безпечній поведінці на вулицях, дорогах, у транспорті. Вихованці закріпили свої знання з безпечної їзди на велосипеді, визначали безпечні місця для ігор, прийняли участь у  конкурсах малюнків, сюжетно-розважальних іграх «Добрий друг наш Світлофор»,  перегляді повчальних відео  «Обережно дорога!», «Про світлофор для дошкільнят та молодших школярів: правила дорожнього руху», «Безпека велосипедиста» тощо.

У Вознесенському, Бузькому Таборівському ліцеях, Ліцеї з різними формами навчання  проведено цикл заходів в дистанційному форматі. Це бесіди «Правила поведінки на вулицях і дорогах», «Правила використання (носіння) світлоповертальних елементів»,  «Правила безпечної поведінки на залізницях», «Безпека велосипедиста», написання учнями творчих письмових робіт «Я – учасник дорожнього руху: пішохід, пасажир», уроки з безпеки дорожнього руху, демонстрація повчальних відеороликів, інтерактивні   ігри «Безпека на дорозі», конкурси малюнків «Безпека дорожнього руху очима дітей» тощо. Класні керівники використовували сучасні форми та методи навчання, що активізують розумову діяльність учнів, сприяють підвищенню у них інтересу до вивчення правил із запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

  Змістовно пройшли позакласні виховні заходи у Вознесенському ліцеї, а саме: година спілкування-вікторина «Правила дорожнього руху» у 9 класі (класний керівник Кострикіна А.В.); урок безпеки «Безпека на дорозі – безпека життя» у 6-му класі (класний керівник – Василець С.М.); у 5-9-х класах вчитель основ здоров’я Мельниченко О.М. провела уроки на тему «Безпека на дорозі», на яких учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки. Цікаво та невимушено відбулася інтерактивна гра « Правила дорожнього руху знай – життя та здоров'я зберігай» та онлайн-тест «Як добре ти знаєш правила дорожнього руху» в Бузькому ліцеї для 5-6 класів, онлайн виховні години «Безпека на дорозі залежить від кожного» для 7-11 класів. Учні Таборівського ліцею проявили свою творчість та обізнаність теми в письмових роботах «Я – учасник дорожнього руху: пішохід, пасажир».

  В Ліцеї з різними формами навчання  проведено онлайн бесіди «Правила безпеки на дорозі», «Безпека велосипедиста» на Центральному НКП; онлайн бесіди  та перегляд відеоматеріалів «Правила дорожнього руху», «Правила безпечної поведінки на залізницях», «Надання домедичної допомоги постраждалим» на Прибужанівському НКП; олайн бесіди «Правила поведінки на вулицях і дорогах»  та «Правила використання (носіння) світлоповертальних елементів» на Олександрівському НКП. З метою закріплення отриманих знань відбулося анкетування з правил безпечної поведінки на дорогах та підбиття підсумків Тижня.

  Під час проведення заходів учні повторили, узагальнили та систематизували знання з основ безпеки дорожнього руху, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків під час воєнного стану в Україні. Крім того, в закладах дошкільної освіти та ліцеях  проведено бесіди з батьками  з питань захисту життя та здоров’я дітей у процесі дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки, а також проведено цикл заходів із практичних навичок поведінки у разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів тощо. Вся робота протягом тижня була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму в умовах воєнного стану.

 

Дбаймо про безпеку разом!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень