A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

У ліцеях Бузької громади пролунав перший дзвоник

Дата: 05.09.2023 13:39
Кількість переглядів: 14

     Завдяки нашим Захисникам, свято Першого дзвоника у Бузькому та Вознесенському ліцеях Бузької громади пройшло яскраво і зворушливо.

     Перший дзвоник – це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів – першокласників. Цього року школярами нашої громади стало 42 дітей, для яких  розпочинається цікаве шкільне життя.

     Перші уроки для молодших школярів пройшли з позитивними емоціями та гарним настроєм. Діти навчилися вправам, які долають тривогу та страх. З'ясували, що від настрою залежить фізичне здоров'я. Ще грали та спілкувалися.

     Для учнів середньої та старшої ланки пройшов перший урок, присвячений темі ментального здоров’я – «Ти як? Повертаємось до школи». Урок був проведений за сценарієм, розробленим Міністерством освіти і науки України. На уроці учні дізналися про те, що таке ментальне здоров’я, як його підтримувати та що робити, якщо воно порушене. Вони також познайомилися з деякими простими вправами, які допоможуть їм впоратися зі стресом і налагодити емоційний стан. Учні активно брали участь в обговоренні, ділилися своїми думками та почуттями. Вони відзначили важливість цієї теми та необхідність обговорювати її з однолітками та дорослими.

     Під час свята Першого дзвоника Вознесенський ліцей долучився до акції  "Замість букета - донат на ЗСУ". За ініціативи батьків першокласників започаткували збір на маскувальні сітки для 123 бригади територіальної оборони. Під час свята було зібрано 2360 гривень.

     Учні 5-го класу Бузького ліцею передали на передову 61 бригаді  корисні домашні заготівки, листи та дитячі малюнки.

     Свято Першого дзвоника в Таборівському ліцеї та в Ліцеї з різними формами навчання проходило, на жаль, дистанційно. Для учнів та їхніх батьків вчителі готували спільний перший урок – презентацію «Україна – мати. Вмій її захищати», «Наш дух – незламний, а український народ нескорений».

     Навчання під час війни, звичайно, змінилося. Однак є те, що залишається незмінним у будь-які часи, і це щирі емоції учнів і вчителів.

     Сподіваємося, що останній дзвоник наші діти зустрінуть у країні без війни! Ми однозначно переможемо.

    Пам'ятаймо задля кого ми маємо залишити вільну та незалежну Україну!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень