A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Відповіді на найпоширеніші питання про вакцинацію доступні на Національному порталі з імунізації, - МОЗ

Дата: 02.11.2023 14:38
Кількість переглядів: 47

  У квітні 2023 року розпочав роботу  Національний портал з імунізації, створений ГС “Коаліція за вакцинацію” в рамках проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я“, який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

  Це інформаційний ресурс для медиків, студентів, фармацевтів та українців, які шукають доказову інформацію про вакцини та щеплення. На порталі консультують 16 експертів-медиків, які надають роз’яснення стосовно рутинної вакцинації, інформацію про 24 вакцинокеровані інфекції та їхню профілактику, ефективність вакцин. Для фармацевтів та медиків на порталі оновлюють інформацію щодо актуальних змін у нормативних документах. Також розміщують дані щодо захворюваності та наявності в країні вакцин.

  17 експертів-медиків готові відповісти на ваші запитання про щеплення та вакцини на Національному порталі з імунізації | Центр громадського здоров’я (phc.org.ua),

  Відповіді на найпоширеніші питання про вакцинацію доступні на Національному порталі з імунізації, - МОЗ | Кабінет Міністрів України (kmu.gov.ua)

  258 найпоширеніших питань про вакцинацію та відповіді на них від медичних експертів доступні на Національному порталі з імунізації (moz.gov.ua)

  Медики та науковці можуть долучитися до команди експертів порталу: публікувати свої статті та відповідати на запитання українців. Керівники медзакладів можуть пропонувати редакції новини про заходи у своїх лікарнях для пацієнтів. Для сімейних лікарів та медичних сестер, які працюють у кабінетах щеплень, користування порталом – це можливість швидко отримувати доказову інформацію та роз’яснення нормативно-правової бази.

  Крім того, на порталі розміщені сценарії уроків, шкільних та позакласних заходів на тему щеплень для педагогів та вихователів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень