A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Учні Таборівського ліцею Бузької сільської ради пройшли онлайн - курс "Експрес - медіаграмотність для підлітків"

Дата: 02.11.2023 11:59
Кількість переглядів: 10

  23–30 жовтня 2023 року відзначався Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності (Global MIL Week), що започаткований у 2012 році. Захід проводиться щороку Організацією Об’єднаних Націй із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) спільно з Альянсом із питань медіа та інформаційної грамотності, Мережею університетів із медіа та інформаційної грамотності ЮНЕСКО й міжкультурного діалогу (UNESCO-UNAOC, MILID), іншими партнерами.

  Таборівський ліцей Бузької сільської ради долучився до заходів у межах Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності й організував тематичні заняття, тренінги, виховні години. Гасло тижня – «Resisting Disinfodemic: MIL for everyone, by everyone» – «Протидія дезінфодемії: медійна та інформаційна грамотність кожного і для всіх». Крім того, учні ліцею пройшли онлайн курс "Експрес - медіаграмотність для підлітків" розроблений Академією української преси (AUP +), по закінченню якого отримали сертифікати.

  Сьогодні ми живемо у світі з різким збільшенням доступу до інформації та онлайн спілкування. Інтернет, без сумнівів, став ядром інформації. Серед шаленого потоку інформації людям може бути важко визначити, що таке достовірна інформація, а іноді й незрозуміло, як варто на неї реагувати, ділитися та коментувати. Це все ускладнюється повномасштабним вторгненням рф на територію нашої держави, коли дезінформація та фейки сміливо розгулюють Мережею. У світі постправди та жорстких реалій українського інформаційного простору медіаграмотність для кожної людини – це справді необхідний інструмент для захисту від дезінформації та фейків.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень