A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Відбулося навчально-практичне заняття з безпекових питань для учасників освітнього процесу Таборівського ліцею

Дата: 19.01.2024 16:36
Кількість переглядів: 10

Діяльність закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного стану потребує переосмислення традиційних підходів до її організації. Сучасна реальність, в якій ми тепер живемо, вимагає від усіх  учасників освітнього процесу нових знань для того, щоб організувати безпечне шкільне середовище та в різних надзвичайних ситуаціях, вміти зберегти своє життя і життя оточуючих людей. З цією метою для вчителів, працівників та учнів середньої і старшої ланки Таборівського ліцею, який працює майже 2 роки в дистанційному форматі, 17 та18 січня проведено навчально-практичне заняття з безпекових питань на базі  Бузького ліцею. 

Максимально доступно і цікаво вчитель історії, керівник національно-патріотичного гуртка «Джура» Бузького ліцею Топилін Вадим Миколайович доніс важливу інформацію з безпекових питань до слухачів, провів тренування щодо дій у випадку повітряної тривоги з переміщенням до укриття, нагадав алгоритм дій для вчителя під час сигналу «Повітряна тривога», розповів про свою роботу та  відкритий у вересні 2023 року Клас безпеки, який розділений на кілька навчальних зон, обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки, техногенної безпеки.

В Класі безпеки для вчителів та працівників Таборівського ліцею Вадим Миколайович і його вихованці, джури  куреня ім.Олексія Алписпаєва Бузького ліцею,  на практиці показали як зупиняти кровотечу з використанням тампонади та джгутів, провели практичні заняття з надання першої домедичної допомоги, адже зберегти життя до приїзду медиків - обов’язкове знання для освітян  та критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни.  Практичні заняття дуже сподобалися всім – і працівникам і учням,  адже вони були активними учасниками змодельованих надзвичайних ситуацій,  виступаючи у ролі постраждалих та рятівників.

Провідний інспектор Вознесенського РУ ДСНС в Миколаївській області Владислав Кутольвас провів заняття  з мінної безпеки. Присутні дізнались, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть приховуватися, які знаки попереджають про них та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватися у разі виявлення міни чи боєприпасів. Учасники занять  відповідали на поставленні питання і  активно брали участь у обговоренні різних ситуацій.

Для учнів Таборівського ліцею всі заходи відбувалися в укритті через тривалу тривогу на півдні України.

Учасники навчально-практичних занять щиро вдячні директору Бузького ліцею Балакшей Т.М за можливість побувати в закладі, Топиліну В. М. та Кутольвасу В.В. за цікаві, змістовні та пізнавальні заняття. Всі присутні   відзначили, що такі заходи вкрай важливі і критично необхідні в умовах воєнного стану.

Дбаймо про безпеку разом!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень