A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Бузької сільської ради

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» в закладах освіти Бузької сільської ради

Дата: 14.12.2021 09:09
Кількість переглядів: 63

Щороку в Україні, як і у всій Європі,  з 25 листопада по 10 грудня проходить  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка  покликана в першу чергу привернути  увагу громадськості до актуальних для  суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Заклади освіти Бузької сільської ради приєдналися до Всеукраїнської акції та провели чимало заходів з метою формування свідомості учасників освітнього процесу щодо нетерпимого ставлення до насильства. Зокрема, в Бузькому  і Таборівському ЗЗСО І-ІІІст. акція розпочалася із годин спілкування «Ми – різні, але ми –  рівні», «Захисти життя – зупини насилля!» та трансляцією відеоролику Нацсоцслужби «Ми – проти насильства» (https://nssu.gov.ua/domashnye-nasilstvo/inform_karta). Разом із класними керівниками Балакшей Г.І., Добровольською В.В., Бодюл О.М. молодші школярі Бузького ЗЗСО організували акцію «Ми – проти насилля!» під девізом «Наші долоньки проти насильства». Проведено уроки толерантності з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю за темами «Добро починається з тебе», «Я вірю в силу доброти», «Вчимося бути добрими» тощо. Діти переглядали відеофільми про форми й види насильства та дискутували на тему його уникнення,  говорили про гендерну рівність та малювали малюнки до теми акції.

З учнями Вознесенського ЗЗСО проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих. Цікаво  пройшла  виховна година «Сім’я – простір без насилля», адже саме сімейне спілкування – це запорука доброго настрою і душевного спокою, а з іншого боку -  ніде люди не ранять так боляче, як вдома. Учні активно висловлювали свої думки про такі форми насилля, як звичайні штовхани, прізвиська, глузування, все, що порушує права іншого, принижує його гідність. Відбулася профілактична загальношкільна акція «Синя стрічка – проти насильства», адже відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством.

Подібні заходи відбулися і в закладах дошкільної освіти Бузької сільської ради: бесіди «Ми в дитсадочку як одна сім’я», малювання малюнків за темою: «Мама, тато,  я – дружна  сім’я», конкурс малюнків «Щаслива сім`я без насильства», заняття «Добро починається з тебе», практичне заняття «Добрим будь, допоможи слабшому» (допомога молодшим дошкільникам), гра-розвага « Подорож в Країну доброти», перегляд мультфільмів на дану тематику.

 Всі ці заходи привернули увагу до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах, протидії насильства в сім’ї, показали, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень